ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ

Εκμεταλλευτείτε την ανεξάντλητη ενέργεια του ήλιου για να έχετε πάντα ζεστό νερό

ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ

Ηλιακός Θερμοσίφωνας ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ ECO

Οι γνωστοί ηλιακοί θερμοσίφωνες “Ηλιόθερμο”, από το 1974, βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων στα ηλιακά συστήματα θέρμανσης ζεστού νερού χρήσης. 

Διατίθενται σε 80, 100, 125, 150 και 200 λίτρα, διπλής ή τριπλής ενέργειας. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες “Ηλιόθερμο ECO” κατασκευάζονται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και απόδοσης και περιλαμβάνουν:

 • Boiler από ευρωπαϊκό χαλυβδοέλασμα για μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή στις πιέσεις.
 • Εσωτερική προστασία από εμαγιέ (υαλόκραμα ψημένο στους 860°C) για μεγαλύτερη προστασία στα σκληρά νερά.
 • Νέο επαναστατικό εναλλάκτη κλειστού κυκλώματος που εξασφαλίζει ταχύτατη θέρμανση του νερού σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
 • Ισχυρή μόνωση χυτής οικολογικής πολυουρεθάνης 5 εκ., πυκνότητας  50kg/m³ (θερμομονωτικός συντελεστής 0,019 kcal/m/h/0°C) που εξασφαλίζει στον καταναλωτή διατήρηση ζεστού νερού ακόμα και τις πιο παγωμένες νύχτες του χειμώνα.
 • Ράβδο μαγνησίου για ανοδική προστασία κατά της ηλεκτρόλυσης.
 • Ηλεκτρική αντίσταση με θερμοστάτη για ζεστό νερό ακόμη και με συννεφιά.
 • Πλαίσιο συλλέκτη από προφίλ αλουμινίου με προστασία από ηλεκτροστατική βαφή φούρνου για απεριόριστη διάρκεια ζωής.
 • Απορροφητή από χάλκινο υδροσκελετό συγκολλημένο με laser σε επιλεκτική επιφάνεια αλουμινίου, που εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση.
 • Υψηλή απόδοση, λόγω ισχυρής μόνωσης πετροβάμβακα στην πλάτη αλλά και στα πλευρικά τοιχώματα πυκνότητας 50kg/m³ που περιορίζει στο ελάχιστο τις απώλειες θερμότητας από τον ηλιακό συλλέκτη.

ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ ECO Το μόνο με ηλεκτρονικό θερμόμετρο (προαιρετικό)
Σας δείχνει συνεχώς τη θερμοκρασία του νερού του ηλιακού θερμοσίφωνα μέσα στο σπίτι.
Έτσι σας παρέχει ΕΛΕΓΧΟ της λειτουργίας του ηλιακού σας θερμοσίφωνα

Οικονομία νερού 
Δεν περιμένετε με το χέρι στη βρύση για να φτάσει το ζεστό νερό και να ελέγξετε τη θερμοκρασία του.

Οικονομία ρεύματος 
Ξέρετε πότε να ενεργοποιήσετε την ηλεκτρική αντίσταση και για πόσο χρόνο.

Ασφάλεια
Σας δείχνει τυχόν υπερθέρμανση.Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ;

Eurostar

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Eurostar

 

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Κανονικού ΎψουςEurostar: Πρωτοποριακοί ηλιακοί θερμοσίφωνες με μεγάλη απόδοση και διάρκεια ζωής.Ο ηλιακός θερμοσίφωνας EUROSTAR έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με κύριο στόχο να εξασφαλίζει μεγάλη απόδοση και διάρκεια ζωής. 

Ο νέος χάλκινος επιλεκτικός συλλέκτης τιτανίου με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης, παρέχει συνέχεια καυτό νερό ακόμα και στις δυσκολότερες καιρικές συνθήκες. Τα προηγμένα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του και η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, εξασφαλίζουν την άψογη λειτουργία του για μια ολόκληρη ζωή. 

Ο ηλιακοί θερμοσίφωνες EUROSTAR κατασκευάζονται σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO 9001-2008 και ελέγχονται από το διεθνές πρότυπο 
ISO/DP9459-2.

Ο συλλέκτης πιστοποιείται με ΕΝ 12975-1-2 για την απόδοσή του και για την αξιοπιστία του. Επιπλέον πιστοποιείται και όλο το σύστημα του ηλιακού θερμοσίφωνα κατά το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 12976-1-2. 

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας EUROSTAR αλλά και οι συλλέκτες του ξεχωριστά έχουν διακριθεί, καθώς τους έχει απονεμηθεί το Ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας Solar Keymark.   

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Boiler

 1. Εξωτερικό περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι ΙΝΟΧ ή χάλυβα ηλεκτροστατικής βαφής (με πλαστικοποίηση υψηλών θερμοκρασιών) για απεριόριστη διάρκεια ζωής.
 2. Ισχυρή μόνωση χυτής οικολογικής πολυουρεθάνης 5-7 cm. πυκνότητας 40 kg/m3. (Θερμομονωτικός συντελεστής 0.019 kcal/m/h/°C εξασφαλίζει στον καταναλωτή διατήρηση ζεστού νερού ακόμα και στις πιο παγωμένες νύκτες του χειμώνα.
 3. Ο επιστημονικά σχεδιασμένος μανδύας κλειστού κυκλώματος εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας και συνεπώς την ταχύτερη θέρμανση του νερού σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
 4. Boiler από ευρωπαϊκό χαλυβδοέλασμα 3mm, για μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή στις πιέσεις. Εσωτερική προστασία από γυαλί (εμαγιέ – σε θερμοκρασια 860 °C) για προστασία από τα σκληρά νερά.
 5. Ανοδική προστασία με ράβδο μαγνησίου κατά της ηλεκτρόλησης.
 6. Ηλεκτρική αντίσταση 4kW, για ζεστό νερό ακόμα και με συννεφιά.
 7. Θερμοστάτης ασφαλείας διπλής επαφής , με επιπλέον θερμικό ασφαλείας για προστασία κατά της υπερθέρμανσης.

Πλεονεκτήματα

 • Απλή Εγκατάσταση στα Κεραμίδια 
  Με τις ειδικές βάσεις του, το EUROSTAR τοποθετείται στα κεραμίδια χωρίς τρυπήματα και σπασίματα (ακόμα και σε ήδη τελειωμένες σκεπές) σε ελάχιστο χρόνο.
 • Ρυθμιζόμενη Κλίση
  Η ειδική πολλαπλή βάση του επιτρέπει στο EUROSTAR να αλλάζει κλίση από (18°-22°-35º-40°) αναλόγως συνθηκών λειτουργίας για ακόμη  μεγαλύτερη απόδοση.
 • Συνδέεται και με Καλοριφέρ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Συλλέκτη

 1. Πλαίσιο συλλέκτη από ειδικά σχεδιασμένο χυτό προφίλ αλουμινίου, επεξεργασμένο με ηλεκτροστατική βαφή φούρνου, χωρίς ραφές, βίδες κλπ, για απόλυτη στεγανότητα.
 2. Χάλκινος υδροσκελετός, απλός (non selective) ή επιλεκτικός (Τιτανίου-μπλε) με φύλλα χαλκού ή αλουμινίου που εξασφαλίζουν ενιαία απορροφητική επιφάνεια και απίστευτα υψηλή απόδοση ακόμα και στις χειρότερες καιρικές συνθήκες.
 3. Ισχυρότατη μόνωση με πετροβάμβακα πάχους 40 mm (50 kg/m3) στην πλάτη και 20 mm  στα πλευρικά τοιχώματα του συλλέκτη περιορίζουν στο ελάχιστο της θερμικές απώλειες, συμβάλλοντας στην υψηλή απόδοση.
 4. Πρισματικό κρύσταλλο securit χαμηλής περιεκτικότητας σιδήρου, πάχους 4mm – άθραυστο με υψηλό συντελεστή διαπερατότητας.
 5. Ειδικά ελαστικά EPDM για απόλυτη στεγανοποίηση.
 6. Ειδικό θερμικό υγρό προπυλενογλυκόλης κυκλοφορεί στον υδροσκελετό απορροφητή επιτυγχάνοντας ταχύτατη εξάπλωση της θερμότητας και τέλεια προστασία κατά του παγετού.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ;

STREBEN

STREBEN ECOLUTION ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ GLASS 150LT 2,5τ.μ. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

STREBEN ECOLUTION ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ GLASS 150LT 2,5τ.μ. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

BOILER ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ
Ακολουθώντας πάντα τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς, η ARIES Α.Ε. δημιούργησε τη σειρά θερμοσιφωνικών δεξαμενών STREBEN σε συνεργασία με το εργοστάσιο παραγωγής VENMAN ΑΕΒΕ. Η νέα σειρά δημιουργήθηκε για να δώσει λύση στις απαιτήσεις των καιρών για οικονομικότερα συστήματα.
Η ARIES Α.Ε. κατάφερε μέσα από επανασχεδιασμό του προϊόντος, την καλύτερη εκμετάλλευση των πόρων και των οικονομιών κλίμακος να μειώσει το κόστος των δεξαμενών κρατώντας όμως σταθερή και αμείωτη την ποιότητα.
Οι θερμοσιφωνικές δεξαμενές STREBEN κατασκευάζονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα κάτω από την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή.
Οι βάσεις που ολοκληρώνουν τη σειρά βασίστηκαν στην ίδια φιλοσοφία κατασκευής, ενώ ο νέος σχεδιασμός επέτρεψε τη μείωση του κόστους.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ BOILER
– Υλικό Εσωτερικού Δοχείου: Λαμαρίνα DC στο δοχείο χρήσης (ΕΝ 10130/2006), DC στον μανδύα (εναλλάκτης) (ΕΝ 10130/2006)
– Εσωτερική Αντιδιαβρωτική Προστασία:
α) ΥΓΡΟ σμάλτο (DIN 4753-3), ασφαλές ως προς τη δημόσια υγεία (DIN 51032 & EN 1388-2)
β) Ανόδιο μαγνησίου (ΕΝ 12438)
– Συγκόλληση: MAG
– Μόνωση: Σκληρή πολυουρεθάνη 48kg/m3 (DIN 53420), αυτοσβενούμενη (DIN 4102)
– Μέγιστη Πίεση Λειτουργίας Εσωτερικού Δοχείου: 10bar
– Πίεση Δοκιμής Εσωτερικού Δοχείου: 15bar (EN 12976-1, 4.1.6)
– Μέγιστη Πίεση Λειτουργίας Μανδύα (εναλλάκτη): 5bar (EN 12976-1/2006, 4.1.6)
– Μέγιστη Θερμοκρασία Λειτουργίας Εσωτερικού Δοχείου: 95οC
– Ηλεκτρική Αντίσταση: Προαιρετικά, κατόπιν παραγγελίας
– Εξωτερική επένδυση: Προβαμμένη γαλβανιζέ λαμαρίνα 0,5mm (EN 10204/2.2)
ΤΥΠΟΣ:  150
Μικτή Χωρητικότητα [lt]:   144
Μήκος Δοχείου [mm]:   1275
Διάμετρος Εσωτερικού Δοχείου [mm]: Φ400
Διάμετρος Εξωτερικής Επένδυσης [mm]:   Φ500
Επιφάνεια Μανδύα [m2]:   0,64
Χωρητικότητα Μανδύα [lt]: 8
Διάμετρος Φλάντζας [mm]: Φ140
Βάρος [kg]:   54

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ FULL FACE ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ
Οι ηλιακοί θερμικοί συλλέκτες επίπεδης επιφάνειας της ARIES Α.Ε. διαθέτουν ενιαία επιλεκτική επιφάνεια (Full Face), ενώ έχουν σχεδιαστεί ώστε να διαθέτουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα και μικρή πτώση πίεσης, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ την απόδοση.
Το κέλυφος του συλλέκτη κατασκευάζεται από ένα ενιαίο κομμάτι ανοδιομένου προφίλ αλουμινίου, ειδικά σχεδιασμένο για να εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα μέρη του συλλέκτη δίνοντάς του στιβαρότητα, αντοχή και συμβάλλοντας στη διατήρηση της απόδοσής του στο πέρασμα του χρόνου. Διαθέτει περιφερειακό υδαταγωγό για τη μεγιστοποίηση της στεγανότητας και ακόμα έναν εσωτερικό αγωγό για την ελαχιστοποίηση της τυχόν υγρασίας.
Ο υαλοπίνακας των συλλεκτών είναι ασφαλείας και χαμηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο (Low Iron), κάτι που του δίνει υψηλή διαπερατότητα -Clearlight- αυξάνοντας την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας στην επιφάνεια του συλλέκτη και αντιστοίχως την απόδοσή του.
Τέλος, ο συλλέκτης διαθέτει διπλή μόνωση πολυουρεθάνης – ορυκτοβάμβακα (υβριδική) πάχους 40mm στην επιφάνεια του κελύφους και 20mm στις πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνει μέγιστη θερμική μόνωση (χάρη στην πολυουρεθάνη) και προστασία της μόνωσης από την υπερθέρμανση (χάρη στον ορυκτοβάμβακα). Η μόνωση προστατεύεται επιπλέον με 2 φύλλα αλουμινίου που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα στο κέλυφος διατηρώντας τις μονωτικές ιδιότητές του στον ίδιο βαθμό για πάντα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΕΚΤΗ
ΤΥΠΟΣ:  S.F.L. H2
– Συλλέκτης: Χάλκινος συλλέκτης τύπου HARP
– Απορροφητής: Ενιαία επιλεκτική επιφάνεια αλουμινίου (MS) 0,5mm
– Κέλυφος: Μονοκόμματο ανοδιομένο προφίλ αλουμινίου ειδικής σχεδίασης για την προστασία του συλλέκτη από υγρασία και αιωρούμενα σωματίδια + Χ2 εξαερισμοί. Περιμετρικός εσωτερικός υδαταγωγός πίσω από την εξωτερική επιφάνεια του προφίλ. Εσωτερικός αγωγός κατά της συμπύκνωσης τυχόν υγρασίας.
– Τύπος Υαλοπίνακα/Πάχος: Clearlight Low Iron Υψηλής διαπερατότητας 4mm
– Είδος Συγκόλλησης: Laser Welding
– Τρόπος Διάταξης Σωλήνων Κυκλοφορίας Υγρού: Κάθετος/Παράλληλος
– Σωλήνες Συλλέκτη: 8
– Εξωτερική Διάμετρος Κάθετων Σωλήνων [mm]: 10
– Εσωτερική Διάμετρος Κάθετων Σωλήνων [mm]: 9,2
– Απόσταση Μεταξύ Σωλήνων [mm]: 95
– Εξωτερική Διάμετρος Οριζόντιων Σωλήνων [mm (MS)]: 22
– Εσωτερική Διάμετρος Οριζόντιων Σωλήνων [mm (MS)]: 20,6
– Υγρομόνωση: Ειδική σιλικόνη και λάστιχο EPDM περιμετρικά του υαλοπίνακα
– Θερμομονωτικό Υλικό: Υψηλής πυκνότητας οικολογική πολυουρεθάνη CFC free κατά DIN EN ISO 845:2009-10, DIN EN ISO 844:2009-10, DIN 18164, DIN 18159 και DIN 4102
– Πυκνότητα Μόνωσης [kg/m3]: 45
– Πάχος Θερμομόνωσης [mm]: Πλάτης 40 & περιμετρική 20
– Πίεση Λειτουργίας [bar]: 8
– Εργαστηριακή Πίεση Δοκιμής [bar]: 16
– Θερμοκρασία Στασιμότητας [oC]: 172
– Συνιστώμενη Γωνία Εγκατάστασης: Ανάλογα της περιοχής
– Χωρητικότητα Υγρού [lt (MS)]: 1,3
– Συντελεστής Απορροφητικότητας [%]: 95-97
– Συντελεστής Εκπομπής [%]: 5-7
– Ύψος [m]: 2
– Πλάτος[m]: 1,25
– Βάρος [kg]: 49
– Επιφάνεια [m2]: 2,5

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ;

Skip to content